Seo Çalışması Planı Nasıl Yapılır?

Seo konusunda somut başarıyı hedefliyorsanız planlı çalışmalısınız. Öncelikle arama motorlarının çalışma mantığını iyi analiz etmeli buna uygun seo stratejileri geliştirmeniz gerekmektedir.Yaptığınız seo çalışmalarını kontrol altına alamazsanız somut sonuçlar elde edemezsiniz. Kontrol altına almanın en önemli şartı analiz ve raporlamadır.

SEO çalışması ile ilgili ilk yapacağınız iş anahtar kelime araştırmasıdır.  Arama motoru optimizasyonu yapacağınız sitenin anahtar kelimelerini belirleyin ve liste oluşturun. Bu listeyi oluştururken anahtar kelimelerin ilgili kategoride en çok kullanılan ve arama potansiyeli en yüksek kelimeler olmasına özen gösterin. Örneğin; İçeriği ayakkabı olan bir sitede kadın, erkek, çocuk, klasik, spor, yürüyüş ayakkabıları, sandalet, terlik, bot, çizme gibi kelime listelerinin oluşturulması gibi.
Bunun için Gooogle anahtar kelime tahmincisi veya daha detaylı araştırma yapmak için ücretli bir seo analiz programı kullanabilirsiniz. Seo’nun en kritik noktası anahtar kelimelerin analiz edilmesi olduğunu unutmayın. Aksi takdirde hiç hiti olmayan kelimelerde aylarca uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.


Yorumlar