Sosyal Login'de Dikkat Etmeniz Gerekenler

Eticaretmag'da Ufuk Utaş Sosyal Login'i enine boyuna anlatmış ama son bölümü var ki tadından yenmeyecek bilgiler ihtiva ediyor. Sadece Eticaret siteleri değil sosyal login yapan tüm sitelerin aşağıda geçen satırlardaki ibarelere uyması gerekiyor;

Social login kullanan e-ticaret sitelerinin dikkat etmesi gereken noktalar


Kullanıcılar, sosyal ağlar aracılığıyla giriş seçeneğini kullandıklarında site, hesabını kullanma izni istiyor. Bu çoğu zaman kullanıcıların kullanım trendleri arasında yer almıyor. Kullanıcılar her ne kadar sosyal medyada ‘paylaşma’ hareketine oldukça fazla uyum sağlasalar da, kişisel alanlarının izinsiz ihlal edilmesinden yana değiller. Bu yüzden e-ticaret siteleri, social login seçeneğini sunduğu müşterilerine; onların inisiyatifi dışında hareket etmeyeceğini belirttiği birkaç not iletebilir.

Betabond’un yaptığı araştırma, bu konudaki somut rakamları da ortaya koyuyor. Facebook Connect’e izin veren e-ticaret sitelerinin yüzde 86′u kullanıcıları giriş yaptığında arkadaş listesine ulaşmak istiyor. Bunun yanı sıra, yüzde 31′i beğenilerine yüzde 17′si de ilgi alanları hakkında bilgi edinmeyi istiyor.

E-ticaret siteleri hiç şüphesiz, tüketicilerinin bilgilerini ona daha iyi bir hizmet sunabilmek için alıyor. Bu yöntem, tüketicilerin alışveriş deneyimlerini kişiselleştirmek adına da gayet mantıklı. Ancak kullanıcıları bilgi paylaşımına zorlamaktansa tüm seçenekleri ona bırakmak daha iyi olacaktır. Özetle, e-ticaret sitelerinin kullanıcın arkadaş listesine, e-posta adreslerine, doğum gününe, arkadaşlarının doğum günlerine ulaşmak gibi bir arzusu olmamalıdır. Böyle bir yöntem kullanıcılarda ve potansiyel müşterilerde spam algısı yaratabilir.

Yorumlar